top of page

Coaching met diepgang 

Meer dan een goed gesprek...

Coachen is een systematische manier van begeleiding, die zich richt op bewustwording van je persoonlijkheid, beïnvloeding en verandering van je houding en gedrag en het leren herkennen van eigen patronen en gedrag door zelf-reflectie. Het verschil met therapie is dat de nadruk bij coaching en lifecoaching meer ligt op het nu en op de toekomst. Je werkt aan door jezelf vooraf opgestelde doelen, bijvoorbeeld werk- of studiegerelateerd.

Daarnaast is coaching gericht op het oplossen van problemen en het verminderen van belemmeringen en overtuigingen die het bereiken van jouw doelen in de weg staan. De antwoorden en oplossingen liggen in jezelf. De kunst is ze bewust te worden en inzichtelijk te maken, zodat je er daadwerkelijk wat mee kunt gaan doen. Door het proces (her)vind je je innerlijke kracht en kun je in harmonie met jezelf verder. Hierdoor blijf je dichter bij jezelf, kun je beter functioneren en sta je sterker, optimistischer en gelukkiger in het leven.

Omdat voor coaching in organisaties een andere insteek vereist is heb ik aanvullend de post-HBO Opleiding tot Professional Coach aan de Hogeschool Windesheim gevolgd. Hiermee heb ik mijn kennis op het gebied van coaching binnen organisaties verfijnd en kan ik makkelijk de vertaalslag maken naar functiegerichte, procesgerichte en contextgerichte coaching. Tijdens deze coachingstrajecten staan bewustzijn en eigen verantwoordelijkheid, leren en handelen, de persoon van de gecoachte en het resultaat centraal. Dit alles waar wenselijk gecombineerd met diepgaande technieken uit de psychodynamisch therapie en hypnotherapie.

Studieloopbaanbegeleiding (SLB-extra) voor studenten is eveneens mogelijk, al dan niet via de school/opleiding.

bottom of page