top of page

Zwangerschap

Hypnose en Bevallen

Tijdens de zwangerschap ben je vaak nog niet zo bezig met het moment van de bevalling, maar als de weken verstrijken komt toch het onvermijdelijke. Voor veel vrouwen is het eindelijk kunnen zien van hun baby iets waar ze naar verlangen, maar de bevalling niet iets waar ze naar uitzien! Het is dan ook een ingrijpende ervaring waar veel vrouwen, zeker bij een eerste kindje, de wildste gedachten over hebben of angst voor hebben. Ook als een vorige bevalling problemen heeft gegeven, zal het moeilijker zijn om te ontspannen.

 

Een vrouw die om welke reden dan ook met spanning en stress de bevalling ingaat, zal veel meer moeite moeten doen en veel meer pijn ervaren. Het lichaam wil weg van de pijn en zal tegenwerken. Dit maakt dat het nog moeizamer en pijnlijker wordt, waardoor de kans op complicaties toeneemt.

 

Zelfhypnose

Een vrouw die ontspannen en vol zelfvertrouwen de bevalling tegemoet ziet, zal een bepaald gevoel van controle hebben en haar lichaam kunnen laten meewerken in het baringsproces.

Tijdens een aantal sessies van een uur leer ik je hoe je zelfhypnose kunt inzetten, zodat je dit tijdens de bevalling kunt toepassen. Hierdoor kun je snel en diep ontspannen. Door deze diepe ontspanning is de pijnbeleving een stuk minder en kun je de weeën beter opvangen. De ontsluiting en dus de bevalling verloopt veel voorspoediger.

 

Het jezelf in trance brengen wil niet zeggen dat je het niet meer 'meekrijgt'. Je bent je juist volledig bewust van wat zich in je lichaam afspeelt. Je beleeft deze wonderbaarlijke gebeurtenis intens en vanuit ontspanning en helpt je eigen lichaam en de baby om in optimale omstandigheden te komen door de juiste hormonen aan te maken om te bevallen.

 

Het doel is dat de bevalling een mooie en fijne ervaring is voor jezelf, je partner en de baby. Een bevalling waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken!

 

Wie en wanneer

Het is voor iedere zwangere (vanaf ongeveer 24 weken) die het fijn lijkt om op deze manier zich voor te bereiden tijdens de zwangerschap op de bevalling en de tijd erna.

De individuele begeleiding en begeleiding in heel kleine groepen maakt het mogelijk om mijn programma helemaal op jou af te stemmen en aan jouw behoeftes aan te passen.

Bel of mail gerust!

 

 

Voor deze specialisatie ben ik met zorg opgeleid door en werk ik volgens de methode van Barbara Corsetto     www.hypnotherapie.nu

bottom of page